MC de Spoorstaaf

Modelspoorclub voor iedereen
Het is momenteel Wo Jun 28, 2017 5:35 pm

Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 9 berichten ] 
Auteur Bericht
BerichtGeplaatst: Zo Apr 12, 2015 5:29 pm 
Offline
Fan

Geregistreerd: Vr Apr 10, 2015 7:12 pm
Berichten: 5
Hallo,

ik als beginnend Dinamo/Itrain rijder heb de volgende problemen,
als ik van B1+B2 over de W 2 en 6 naar B 3 rij,sta de lok stil op de het stukje tussen de wissels,hetzelde probleem bij W 7+ 8 naar lok 4 en 5 rij
De W 2+6+10 maken deel uit van Blok 15!!!
alle sporen worden beide kanten bereden.
De relais zijn afkomstig v d baan uit Etten Leur,zijn via Alwin bij mij terecht gekomen Martin.
Alwin heeft je nog afgelopen woensdag hierover nog gebeld,we kregen het niet voor mekaar.

heb je soms een aansluitschema,voor dit probleem op te lossen

Groet,Ton


Bijlagen:
wisselstraatBC.jpg
wisselstraatBC.jpg [ 29.25 KiB | 67225 keer bekeken ]
Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Ma Apr 13, 2015 1:18 pm 
Offline
Moderator
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Jan 16, 2014 2:15 pm
Berichten: 521
Woonplaats: Harderwijk
Hoi

Kan je mij eens een email sturen naar info@domburgtrainsupport.nl met je itrain bestand en een uitgebreide omschrijving van het probleem en wat je electrisch hebt aangesloten?

Ik mis namelijk nog wat relais in je schema en ook zie ik een pijl richting die er niet moet staan

Wat je al kan testen:

Schakelt het relais en is het adres goed?

Schakelt hij fysiek ook tussen de twee blokken. Even meteen met je multimeter

Zit in itrain actief en inactief bouwt verkeerd om van het relais in beide blokken?

Je kan dat makkelijk testen. Zet een loc op de wisselstraat. Dan zou de melder van een van de voedende blokken op moeten lichten. Schakel je het relais dan verspringt hij naar het andere blok.

Hoor van je

Groetjes

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

_________________
Erlebniswelt Domburg | Dinamo | MCC | Itrain | DTC | OC32

Hulp met uw modelspoor electronica nodig? Domburg Train Support helpt u verder

Lid van MC de Spoorstaaf
Moderator 9mm Forum


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Ma Apr 13, 2015 1:59 pm 
Offline
Lid van MC de Spoorstaaf

Geregistreerd: Za Jan 25, 2014 4:08 am
Berichten: 241
Probleem is simpel:

Het aansluiten is geen issue, duidelijke omschrijvingen voor en draadjes zitten goed. Het relais schakelt hoorbaar bij het testen.
Hang je de boel aan I-train, gebeurt er niets... Dus adresserings foutje in de OC denk ik, maar goed, dat lijkt het niet te zijn, het adres staat immers goed ingevoerd...
Kom binnenkort weer bij je kijken Ton.


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Ma Apr 13, 2015 2:22 pm 
Offline
Moderator
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Jan 16, 2014 2:15 pm
Berichten: 521
Woonplaats: Harderwijk
Probeer mijn laatste stukje eens met de bezetmeldingen. Waarschijnlijk schakelt het relais verkeerd om in itrain

Relais type aan/uit oc32 aspects

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

_________________
Erlebniswelt Domburg | Dinamo | MCC | Itrain | DTC | OC32

Hulp met uw modelspoor electronica nodig? Domburg Train Support helpt u verder

Lid van MC de Spoorstaaf
Moderator 9mm Forum


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Vr Apr 17, 2015 8:41 am 
Offline
Site Admin

Geregistreerd: Do Jan 16, 2014 10:36 pm
Berichten: 295
Misschien zeg ik iets heel stoms, maar horen blokken niet tussen 2 wissels te liggen. In dit geval dus tussen W2 en W6, waarbij W2/W6 en W10 onderdeel uit maken van een eigen blok.

Voorbeeld (afstanden zijn verzonnen)
Zoals ik het nu zie: je Rijdt van B2 over B15 naar B3, hierbij is de bloklengte van B15 30cm.
Als ik nu van B2 over B15 naar B12/B7 rij, is de bloklengte van B15 ineens 70cm.
Normaal hoort dit niet.

Hoe zit het als je handmatig over de wisselstraat rijdt? Is de lok spanningsloos (aansluitprobleem), rijdt de lok handmatig (instellingen itrain niet goed).


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Vr Apr 17, 2015 2:01 pm 
Offline
Moderator
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Jan 16, 2014 2:15 pm
Berichten: 521
Woonplaats: Harderwijk
Bij Dinamo niet. Je schakelt de spanning uit een van de twee doelblokken middels een relais

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

_________________
Erlebniswelt Domburg | Dinamo | MCC | Itrain | DTC | OC32

Hulp met uw modelspoor electronica nodig? Domburg Train Support helpt u verder

Lid van MC de Spoorstaaf
Moderator 9mm Forum


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Vr Apr 17, 2015 8:19 pm 
Offline
Lid van MC de Spoorstaaf

Geregistreerd: Za Jan 25, 2014 4:08 am
Berichten: 241
Joost

Klopt wat je zegt. Zo was het ook aangesloten. Nu we meer blokken aan willen sluiten, willen we de wisselstraat relaisgestuurd maken. Iets ingewikkelder. Echter is de relais - optie gewoon goedkoper. Scheelt TM44'S/blokaansluitingen.

Groetjes

Alwin


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Za Apr 18, 2015 10:17 am 
Offline
Fan

Geregistreerd: Vr Apr 10, 2015 7:12 pm
Berichten: 5
Hallo,alle

ik ben 2 keer bij Frans Staal in Zwolle op de workshop v Dinamo/Itrain geweest,ik had de tekening v d baan meegenomen,
toen vertelde Frans dat ik W2+W6+W10+W11 in een blok kon verwerken,namelijk in B15

Gr,Ton


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
BerichtGeplaatst: Za Apr 18, 2015 10:53 am 
Offline
Moderator
Gebruikers-avatar

Geregistreerd: Do Jan 16, 2014 2:15 pm
Berichten: 521
Woonplaats: Harderwijk
Klopt maar dat kost je een blokuitgangen. Omgerekend kost dat 31 euro

En relais oplossing kost minder dan 10 euro

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

_________________
Erlebniswelt Domburg | Dinamo | MCC | Itrain | DTC | OC32

Hulp met uw modelspoor electronica nodig? Domburg Train Support helpt u verder

Lid van MC de Spoorstaaf
Moderator 9mm Forum


Omhoog
 Profiel  
Reageer met citaat  
Berichten weergeven van de afgelopen:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Reageren op dit onderwerp  [ 9 berichten ] 

Alle tijden zijn UTC + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast


U mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit forum
U mag geen reacties plaatsen op onderwerpen in dit forum
U mag uw berichten niet wijzigen in dit forum
U mag uw berichten niet verwijderen in dit forum
U mag geen bijlagen plaatsen in dit forum

Zoeken naar:
Ga naar:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Vertaald door phpBBservice.nl.